Majestic vs Seomoz vs Ahrefs

En stor del av SEO-arbetet involverar att ha koll på länkar. För detta så behövs ett bra verktyg. Här tänkte jag göra ett litet test för att se vilket verktyg som hittar flest länkar. Det finns såklart andra saker att ta hänsyn till när man väljer verktyg, men det skiter jag i här.

För att göra jämförelsen så kollar jag hur många många länkar / unika domäner som Google webmaster toolkit visar och detta får agera facit. Domänen jag kollar är flickrslidr.com som har rätt många inlänkar.

Vi börjar med att kolla vad Google visar:

google

Då ska vi se vad SEOMOZ visar:

seomoz

Och ahrefs:

ahrefs

Ganska många fler än SEOMOZ. Och väldigt nära Google när det gäller antalet domäner.

Då ska vi se hur Majestic står sig. Majestic skiljer sig lite från de andra iom att de har två olika index. Historic och fresh. Historic är betydligt större och uppdateras mer sällan och innehåller därför fler döda länkar än fresh. Läs mer om skillnaderna här.

Majestic fresh:

fresh

Majestic historic:

historic

Som ni ser så visar Majestic absolut flest länkar. Men iom att de visar såpass många fler än vad Google rapporterar så kan man anta att hel del är gamla / döda. Tänkte att i en senare blogpost göra en koll och se vilket av verktygen som är bäst på att visa länkar som fortfarande finns.

 

 

5 reaktion på “Majestic vs Seomoz vs Ahrefs

Kommentera